Vår kultur

ALT ER MULIG

 

Vi har tro på mangfold og har plass til mange ulike personligheter.  Samtidig må alle våre ulike personligheter samles om noe. Det er vår kultur. 

Den samler oss i synet på hvordan vi skal arbeide sammen og hvordan vi skal møte kundene våre.  Den uttrykker noe som hver enkelt medarbeider skal strekke seg etter hver eneste dag og hvilke mål vi jobber mot. 

Vi kan ikke vinne hver gang.  Men vi skal VILLE vinne hver gang. Selv når vi har tapt ni konkurranser, skal vi gå inn i den tiende med pågangsmot og vilje til å vinne. Dette gir oss evnen til å kjenne igjen det som gjør oss til vinnere.

GÅ FOR Å VINNE
LAGET FØRST

Selv om vi fremelsker felleskapet, oppmuntrer vi enerne. Vi trenger typer som viser rå vilje. Vi vet at disse personlighetene kan være krevende og utfordrende for omgivelsene. Det er bra. Gode lag trenger noen som tar et spesielt ansvar og driver både seg selv og andre fremover.

Et lag uten profiler er sjelden et godt lag. Men stjerner som setter seg selv foran laget ønsker vi lykke til et annet sted.

 “Jeg har bommet på mer enn 9000 skudd i karrieren min. Jeg har tapt nesten 300 kamper. 26 ganger har jeg fått tilliten til å ta et avgjørende skudd – og bommet. Jeg har mislykkes om og om igjen i mitt liv. Og det er derfor jeg har lykkes.” 
– Michael Jordan

Noen mennesker er opptatt av å utrette noe. Andre mennesker er opptatt av å unngå å gjøre feil. Den som gjør mye risikerer å gjøre feil. Den som ikke gjør noe gjør bare én feil, men den er til gjengjeld en av de få vi ikke tolererer innenfor familien.

GJØR FEIL
VÆR LEKEN

Hos oss finner du en leken tone. Det kan forlede noen til å tro at det ikke er så nøye. At her trenger ingen yte 100%. Så feil kan man ta.

Vi ønsker at du skal ha et lekent forhold til det du gjør. Fordi vi er helt sikre på at du da gjør en bedre jobb.

Vi vil ha ledere som deler æren når noe går bra og som selv tar ansvaret når noe går galt. En leders holdning er preget av at når noe har gått bra og æren skal deles ut, ser den alltid ut gjennom vinduet. Utenfor seg selv letes det etter årsaker som kan forklare suksessen.

Når noe har gått galt og ansvaret skal plasseres, ser lederen alltid inn i speilet. Aldri plasseres ansvaret hos andre medarbeidere, på uforutsette hendelser eller på sviktende flaks.

VÅRE LEDERE
DET BEGYNNER MED DEG

 

Da jeg var ung og fri og fantasien ikke hadde grenser, drømte jeg om å forandre verden.

Da jeg ble eldre og klokere, oppdaget jeg at verden ikke ville forandre seg.

Derfor innsnevret jeg synsvidden og bestemte meg for bare å forandre landet mitt. 

Men det virket også upåvirkelig.

Da jeg nådde mine skumringsår, gjorde jeg et siste, desperat forsøk på å forandre min egen familie, de som sto meg nærmest.Men, akk, det fant de seg ikke i.

Og nå da jeg ligger på dødsleiet, innser jeg plutselig at om jeg bare hadde forandret meg selv først, ville jeg vært et forbilde og dermed forandret min familie.

Ved hjelp av deres inspirasjon og oppmuntring ville jeg vært i stand til å forbedre landet mitt.

Hvem vet, jeg kunne til og med ha forandret verden.
 

— Inskripsjon på gravsteinen til en anglikansk biskop i krypten i Westminster Abbey.